Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

 

 

JADŁOSPIS V- 14.06-18.06.2021r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, filet z indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Bułka drożdżowa , brzoskwinia, kakao
Alergeny:  1, 3, 7

Wtorek
Śniadanie: Ryż na mleku, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta z jajka, pomidor, herbata owocowa,
Alergeny:  1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, pulpet w sosie warzywnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem śmietankowym, pieczeń wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną, ½  banana
Alergeny: 1, 7

 

Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa grzybowa z makaronem, gulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek na ciepło, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: jogurt, 3 kruche ciasteczka, ½ jabłka
Alergeny: 1, 3 


Czwartek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka z dynią i masłem śmietankowym, twarożek ze szczypiorkiem, szynka konserwowa, sałata,
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ciecierzycą, makaron z białym serem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelek bezcukrowy ,½ jabłka
Alergeny:  1, 7


Piątek
Śniadanie: Kakao, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z cytryną, owoc
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, powidła śliwkowe, kakao, owoc
Alergeny: 1, 7

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS I – 21.06-25.06.2021r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, rzodkiewka, sałata,   owoc
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko w sosie koperkowym, ziemniaki, papryka czerwona, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: ½ rogala maślanego + powidła śliwkowe, owoc

Alergeny: 1, 7

Wtorek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, owoc
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka z mięsa wieprzowego w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż biały, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 7, 9
Podwieczorek: Serek
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, polędwica wieprzowa, ogórek kwaszony, sałata, owoc
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z indyka w panierce, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy (woda),
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, dżem brzoskwiniowy, herbata owocowa, owoc sezonowy
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Musli z mlekiem, herbata owocowa, bułka z dynią z masłem śmietankowym, szynka biała, twarożek z rzodkiewką, sałata, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami i ciecierzycą, kotlet z jajka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 3, 7, 9
Podwieczorek: Galaretka , owoc, 2 biszkopty

Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty Królewski, pasta rybna, ogórek kwaszony, ½ banana
Alergeny: 1, 4, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, placki z jabłkiem, jogurt, kompot malinowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, pomidor, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS II– 28.06-02.07.2021r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa, owoc
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i papryką, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, miód, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami wieprzowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Serek, owoc

Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, szynka biała gotowana, pomidor, herbata z cytryną, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z indyka z marchewką, groszkiem i zieleniną, ziemniaki, papryka, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z owocami, kawa mleczna

Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata z cytryną, owoc
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, pierogi z mięsem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt  
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem śmietankowym, sałatka warzywna z szynką, ogórek zielony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3


Piątek
Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek truskawkowy, herbata z miodem, owoc

Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa grochowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 4, 9
Podwieczorek: Galaretka , owoc

Alergeny: 7


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS III – 05.07-09.07.2021r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną, owoc
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z kaszą jaglaną i ziemniakami, spaghetti z mięsem wieprzowo-drobiowym, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Budyń śmietankowy + 2 krążki ryżowe, owoc
Alergeny: 7

 

Wtorek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, kawa mleczna,

Alergeny: 1, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, potrawka z indyka, ziemniaki, buraczek na ciepło, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 9
Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z miodem ½ jabłka
Alergeny: 1, 3, 7


Środa
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, pomidor, herbata z cytryną, owoc
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, schab w sosie paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, napój pomarańczowy (woda)
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, sałata, herbata owocowa, owoc
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Płatku kukurydziane na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z miodem, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7

Obiad: Barszcz ukraiński, kiełbasa pieczona, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Serek, wafelek bezcukrowy,owoc
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Płatki z mlekiem, herbata owocowa, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, powidła śliwkowe, pomidor, owoc
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 4
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem i pieczeń wieprzowa z marchewką, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne