Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

JADŁOSPIS

03.09-07.09.2018r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb razowy z masłem i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Parówka z szynki na ciepło, ketchup, chleb żytni z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Pasta z jajka i szczypiorku, chleb razowy, bułka wrocławska z masłem, kiełbasa drobiowa, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek, kompot
Alergeny: 9
Podwieczorek: Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane
Alergeny: -


Środa
Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem, szynka konserwowa, twarożek, 1/2 pomidora, herbata
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy

w sosie koperkowym, marchewka gotowana, kompot wiśniowy
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka konserwowa, sałata, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Kakao, chleb razowy z masłem, szynka z indyka, ogórek zielony, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami, filet w sosie serowo-śmietanowym, ryż, sałatka z ogórka kwaszonego, kompot
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (własny wypiek), herbata z miodem
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Mleko, chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, placki z jabłkami, kompot
Alergeny: 1, 3
Podwieczorek: Chleb żytni z masłem i pasztetem, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS

10.09-14.09.2018r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: Kakao, bułka z ziarnami z masłem, chleb pszenno-żytni, schab pieczony, ser żółty, rzodkiewka, sałata

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata z aronii, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Mleko, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, pomidor

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot jabłkowy

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Budyń waniliowy z owocami

Alergeny: 7

 

Środa

Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem, jogurt naturalny z morelami

Alergeny: 1, 7

 

Czwartek

Śniadanie: Musli z żurawiną z mlekiem, mięta do picia, bułka z dynią z masłem, twarożek, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot owocowy, arbuz

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajko gotowane, pomidor, bazylia, herbata

z cytryną

Alergeny: 1, 3

 

Piątek

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb razowy z masłem, ser żółty, sałata, pomidor

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka

z kwaszonej kapusty, sok wieloowocowy

Alergeny: 1, 4

Podwieczorek: Kisiel cytrynowy do picia z owocami, krążki ryżowe

Alergeny: -

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

17.09-21.09.2018r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: Kakao, kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa

Alergeny:  1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Alergeny: 1, 3, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni i kajzerka z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 4, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Bułka wieloziarnista i wrocławska z masłem, polędwica z piersi kurczaka, sałata, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata z dzikiej róży

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami drobiowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy

Alergeny: 1, 3, 9

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy, ciasteczka maślane

Alergeny: 1, 7

 

Środa

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb razowy z masłem, ser żółty, szynka biała, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, ziemniaki, mizeria, kompot jabłkowy

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: Rogal maślany z serkiem homogenizowanym waniliowym, 1/2 banana

Alergeny: 1, 3, 7

 

Czwartek

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały, parówka z szynki na gorąco, ketchup, kakao, herbata

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, schab gotowany w białym sosie, kasza jęczmienna, buraczek na ciepło, woda z cytryną

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: Galaretka z owocami, ciasteczka biszkoptowe

Alergeny: 1, 3 

 

Piątek

Śniadanie: Rogal z masłem, chleb pszenno- żytni z masłem, twarożek, dżem wiśniowy, kakao, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa kapuśniak, pierogi z serem, jogurt owocowy, kompot, arbuz

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

24.09-28.09.2018r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa, bułka kajzerka z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony

Alergeny:  1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, mizeria, kompot wiśniowy

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: Bułka drożdżowa z rabarbarem, kakao

Alergeny:  1, 3, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Mleko gotowane, bułka wrocławska z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, pomidor, herbata z cytryną, 1/2 banana

Alergeny:  1, 7

Obiad: Rosół z makaronem, udko w sosie śmietanowo-cebulowym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z owocami, wafelek bezcukrowy

Alergeny:  1, 7

 

Środa

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny:  1, 3, 7

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, gulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek gotowany, kompot owocowy

Alergeny:  1, 7

Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 3

 

Czwartek

Śniadanie: Kakao, bułka z dynią i masłem, twarożek, szynka konserwowa, pomidor

Alergeny:  1, 7

Obiad: Zupa grzybowa z makaronem, jajko w płaszczyku mięsnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z jabłkami, kawa z mlekiem

Alergeny: 1, 7

 

Piątek

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb pszenno-żytni z masłem, krem czekoladowy, herbata z cytryną, ser żółty, ogórek zielony

Alergeny:  1, 7

Obiad: Zupa koperkowa, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, kompot jabłkowy

Alergeny: 1, 4, 9

Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem, pieczeń, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne