Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

JADŁOSPIS
20.05-24.05.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, wątroba drobiowa, kasza jęczmienna, surówka z kwaszonej kapusty, kompot (woda)
Alergeny: 3, 7
Podwieczorek: Jogurt z truskawkami, wafelek kakaowy
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet w sosie śmietankowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot wiśniowy (woda), 1/2 pomarańczy
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, herbata z dzikiej róży, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka biała, pomidor, ogórek kwaszony, kawa z mlekiem, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, buraczek na ciepło, sok jabłkowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Manna na mleku, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, dżem malinowy, herbata z cytryną, owoc
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot (woda)
Alergeny: 1,3 4
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy z jabłkiem, ciasteczko kruche
Alergeny: 1, 3
Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

27.05-31.05.2019r.

Poniedziałek
Śniadanie (253,90 kcal): Zacierki na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, wędlina, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad (259 kcal): Zupa porowa z ziemniakami, makaron z białym serem, kompot jabłkowy (woda), danonek
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek (238 kcal): Parówka z szynki na ciepło, ketchup, chleb żytni z masłem śmietankowym, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie (298 kcal): Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta z jajka i szczypiorku, ser żółty, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata z miodem
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad (430,3 kcal): Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek na ciepło, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 9
Podwieczorek (190 kcal): Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane
Alergeny: -


Środa
Śniadanie (359,8 kcal): Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, jajko gotowane, 1/2 pomidora, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad (592,2 kcal): Zupa kapuśniak z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy

w sosie koperkowym, surówka z pora, ogórka i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek (272,65 kcal): Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, sałata, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie (321,6 kcal): Kasza manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 7

Obiad (592,2 kcal): Barszcz ukraiński, spaghetti z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek (138 kcal): Ciasto z owocami, herbata z miodem
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie (352,9 kcal): Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa
Alergeny: 1, 7

Obiad (382,22 kcal): Zupa ogórkowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot (woda)
Alergeny: 1, 3, 4
Podwieczorek (141,2 kcal): Chleb żytni z masłem i pasztetem wieprzowym, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

JADŁOSPIS
03.06-07.06.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie (247,45 kcal): Kakao, bułka z ziarnami z masłem śmietankowym, chleb pszenno-żytni, schab pieczony, ser żółty, rzodkiewka, sałata
Alergeny: 1, 7
Obiad (450,2 kcal) Zupa krupnik z ziemniakami, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek (193,1 kcal): Rogal maślany z powidłami śliwkowymi, herbata owocowa, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 7

Wtorek
Śniadanie (259,9 kcal): Ryż na mleku, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad (569,96 kcal): Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 7, 9
Podwieczorek (281,5 kcal): Budyń waniliowy z owocami, paluch kukurydziany
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie (339,25 kcal): Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, powidła, sałata
Alergeny: 1, 7
Obiad (583,9 kcal): Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek (257 kcal): Chałka drożdżowa z masłem śmietankowym, jogurt z owocami
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie (229,2 kcal): Musli z mlekiem, mięta do picia, bułka z dynią z masłem śmietankowym, twarożek, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad (567,7 kcal): Zupa warzywna z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 7, 9
Podwieczorek (115,6 kcal): Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, jajko gotowane, pomidor, bazylia, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie (278,2 kcal): Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty, szynka konserwowa, pomidor
Alergeny: 1, 7
Obiad (452,8 kcal): Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1, 4
Podwieczorek (263 kcal): Kisiel cytrynowy do picia, krążki ryżowe, 1/2 kiwi
Alergeny: -

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS
10.06-14.06.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie (262,45 kcal): Zacierki na mleku, kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7
Obiad (516,2 kcal): Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek (230,63 kcal): Chleb pszenno-żytni, kajzerka z masłem śmietankowym, pasta rybna z ogórkiem kiszonym, wędlina, papryka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie (223,05 kcal): Kawa mleczna, bułka wieloziarnista z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad (532,6 kcal): Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami drobiowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek (201 kcal): Budyń malinowy, biszkopty, owoc
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie (355,2 kcal): Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty, szynka gotowana, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad (286,6 kcal): Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek (171 kcal): Rogal maślany z serkiem homogenizowanym waniliowym, 1/2 banana

Alergeny: 1, 3, 7

Czwartek
Śniadanie (417,4 kcal): Kakao, herbata, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty, ryba w pomidorach, szczypiorek
Alergeny: 1, 7
Obiad (318,2 kcal): Zupa żurek z ziemniakami, schab gotowany w białym sosie, kasza jęczmienna, buraczek na ciepło, woda z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek (118 kcal): Galaretka z ananasem, ciasteczka biszkoptowe
Alergeny: 1, 3

Piątek
Śniadanie (311 kcal): Ryż na mleku, rogal, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, twarożek, dżem wiśniowy, kakao
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad (495,4 kcal): Zupa kapuśniak, pierogi z serem, jogurt z owocami, kompot wiśniowy (woda), 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek (144,1 kcal): Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty, wędlina, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

JADŁOSPIS
17.06-21.06.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie (339,6 kcal): Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad (535,8 kcal): Zupa pomidorowa z makaronem, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczek na zimno, kompot wiśniowy (woda), 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek (193,2 kcal): Bułka drożdżowa z brzoskwinią, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Wtorek
Śniadanie (263,5 kcal): Mleko gotowane, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasztet drobiowy, pomidor, herbata owocowa, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad (273,32 kcal): Rosół z makaronem, udko w sosie śmietanowo-cebulowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek (164,8 kcal): Budyń czekoladowy, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie (270,73 kcal): Ryż na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek konserwowy, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad (387,5 kcal): Zupa grzybowa z makaronem, gulasz z mięsa wieprzowego, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek (270,73 kcal): Chleb razowy z masłem śmietankowym, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3

Piątek
Śniadanie (351,9 kcal): Manna na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad (350,4 kcal): Zupa szczawiowa z jajkiem, placki ziemniaczane z cukrem, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek (155,22 kcal): Chleb wieloziarnisty z masłem śmietankowym, pieczeń, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne