Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

JADŁOSPIS - 25.05-29.05.2020r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną, ½ banana
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, ½ jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, pierogi z białym serem, jogurt owocowy, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, pomidor, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet drobiowy w sosie śmietankowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka biała, ogórek kwaszony, herbata owocowa, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, buraczek na ciepło, napój pomarańczowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasztet drobiowy, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Płatki z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, dżem brzoskwiniowy, herbata z cytryną, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny:  1,3 4
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy z jabłkiem, 2 szt. ciasteczek kruchych
Alergeny: 1, 3
Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS - 01.06-05.06.2020r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną, ½ pomarańczy
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z kaszą jaglaną i ziemniakami, spaghetti z mięsem wieprzowo-drobiowym, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Budyń śmietankowy + 2 krążki ryżowe
Alergeny: 7

 

Wtorek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, kawa mleczna, ½ jabłka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, potrawka z indyka, ziemniaki, buraczek na ciepło, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 9
Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z miodem
Alergeny: 1, 3, 7


Środa
Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, pomidor, herbata z cytryną, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, schab w sosie paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, napój pomarańczowy (woda)
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, sałata, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Płatku kukurydziane na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z miodem, 1/2 kiwi
Alergeny: 1, 7

Obiad: Barszcz ukraiński, kiełbasa pieczona, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Danonek, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Płatki z mlekiem, herbata owocowa, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, powidła śliwkowe, pomidor, mandarynka
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 4
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem i pasztetem wieprzowym, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS - 08.06-12.06.2020r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, rzodkiewka, sałata,   ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: ½ rogala maślanego + powidła śliwkowe

Alergeny: 1, 7

Wtorek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, mandarynka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka z mięsa wieprzowego w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż biały, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 7, 9
Podwieczorek: Pudding, 2 biszkopciki
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, polędwica wieprzowa, ogórek kwaszony, sałata, ½ kiwi
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z indyka w panierce, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy (woda),
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, dżem brzoskwiniowy, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7


Piątek

Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty Królewski, szynka drobiowa, ogórek kwaszony, ½ banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot malinowy (woda)
Alergeny: 1, 4
Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, pomidor, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

JADŁOSPIS - 15.06-19.06.2020r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa, ½ banana
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i papryką, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami wieprzowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek:  Pudding
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, szynka biała gotowana, pomidor, herbata z cytryną, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z indyka z marchewką, groszkiem i zieleniną, ziemniaki, papryka, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z owocami, herbata owocowa

Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata z cytryną, ½ mandarynki
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, pierogi z mięsem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt truskawkowy
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: 3 kruche ciasteczka, ½ jabłka
Alergeny: 1, 3 

Piątek
Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek truskawkowy, herbata z miodem, ½ pomarańczy

Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa grochowa, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 4, 9
Podwieczorek: Kisiel z owocami + 1 wafelek

Alergeny: 1

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne