Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

JADŁOSPIS II– 15.03-19.03.2021r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa, ½ kiwi
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i papryką, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, miód, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami wieprzowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Serek

Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, szynka biała gotowana, pomidor, herbata z cytryną, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z indyka z marchewką, groszkiem i zieleniną, ziemniaki, papryka, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z owocami, herbata owocowa

Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata z cytryną, ½ pomarańczy
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, pierogi z mięsem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt 
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem śmietankowym, sałatka warzywna z szynką, ogórek zielony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3


Piątek
Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek truskawkowy, herbata z miodem, owoc

Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa grochowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 4, 9
Podwieczorek: Galaretka z owocami

Alergeny: 7


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS III – 22.03-26.03.2021r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną, ½ pomarańczy
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z kaszą jaglaną i ziemniakami, spaghetti z mięsem wieprzowo-drobiowym, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Budyń śmietankowy + 2 krążki ryżowe
Alergeny: 7

 

Wtorek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, parówka z szynki na ciepło, ketchup, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, kawa mleczna, ½ jabłka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, potrawka z indyka, ziemniaki, buraczek na ciepło, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 9
Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z miodem
Alergeny: 1, 3, 7


Środa
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, pomidor, herbata z cytryną, owoc
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, schab w sosie paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, napój pomarańczowy (woda)
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, sałata, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Płatku kukurydziane na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z miodem, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7

Obiad: Barszcz ukraiński, kiełbasa pieczona, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Serek, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Płatki z mlekiem, herbata owocowa, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, powidła śliwkowe, pomidor, mandarynka
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 4
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem i pieczeń wieprzowa z marchewką, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS IV– 29.03-02.04.2021r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, miód, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, ½ banana, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, ½ jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, pierogi z białym serem, jogurt owocowy, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, pomidor, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony, ½  pomarańczy
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet drobiowy w sosie śmietankowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka biała, ogórek kwaszony, herbata owocowa, ½  banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, kopytka, buraczek na ciepło, napój pomarańczowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Płatki z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, placki ziemniaczane z cukrem, kompot jabłkowy (woda), ½ jabłka
Alergeny:  1,3
Podwieczorek: Galaretka z jabłkiem, 2 szt. ciasteczek kruchych
Alergeny: 1, 3
Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS V- 06.04-09.04.2021r.


Wtorek
Śniadanie: Ryż na mleku, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta z jajka, pomidor, herbata owocowa, ½  banana
Alergeny:  1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, pulpet w sosie warzywnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem śmietankowym, pieczeń wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

 

Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa grzybowa z makaronem, gulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek na ciepło, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: 3 kruche ciasteczka, ½ jabłka
Alergeny: 1, 3 


Czwartek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka z dynią i masłem śmietankowym, twarożek ze szczypiorkiem, szynka konserwowa, sałata, ½ jabłka
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ciecierzycą, makaron z białym serem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelek bezcukrowy
Alergeny:  1, 7


Piątek
Śniadanie: Kakao, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z cytryną, mandarynka
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, powidła śliwkowe, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne