Jadłospis

Data: 25-09-2016

        

          

          Menu     13-17.11.2023

                      

Menu 2           

       

Poniedziałek

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku

Pieczywo mieszane ,masło 82% , filet z kurczaka,ogórek zielony  , sałata

Herbata z cytryną ,cukier( 5g/250ml)

Alergeny: mleko, gluten

Obiad

Kartoflanka

Pulpet drobiowy gotowany , w sosie koperkowym , ryż ,  mizeria

Kompot , cukier( 5g/250ml)

Alergeny: gluten ,seler                                    

                                                                       Podwieczorek

 

Galaretka, biszkopty, woda, banan

Alergeny: gluten

Wtorek

Śniadanie

 

 

 

Pieczywo mieszane , masło 82%  , paprykarz z ciecierzycą  , mleko

 

Alergeny: gluten, mleko

Obiad

zupa kalafiorowa z makaronem /

Bitki wieprzowe , ziemniaki ,surówka z kapusta pekińskiej , maślanka

Alergeny: gluten, jajko, seler, mleko

Podwieczorek

 

Placki z jabłkami , sok jabłkowy  świeżo wyciskany

Alergeny: gluten, jajko, seler, mleko

Środa

Śniadanie

Kasza manna na mleku

Pieczywo mieszane , masło 82% , szynka z indyka, sałata ,ogórek zielony

Herbata z miodem

 

Alergeny: mleko, gluten, miód                               

                                                                       Obiad

Krupnik z mięsem i kaszą pęczak

Polędwiczki drobiowe w sosie z warzywami  , ziemniaki , gotowana marchewka z groszkiem, kefir/

 Alergeny: gluten, jajka, mleko

Podwieczorek

 

Jabłko pieczone, chrupki kukurydziane ,  sok  jabłkowy

 

Alergeny: mleko, gluten, jajka

 

 

 

 

                                  Czwartek             2

 

Śniadanie

 

Pieczywo mieszane, masło 82%   ser żółty , schab pieczony ,  papryka,

Kawa zbożowa na mleku ,cukier( 5g/250ml)

 

Alergeny: gluten, mleko, jajka

Obiad

 

Zupa brokułowa z ziemniakami

placki ziemniaczane z cukrem lub śmietaną/bez laktozy  , kompot wieloowocowy ,cukier( 5g/250ml),  jabłko

 

Alergeny: mleko, gluten

   Podwieczorek

 

 

Pieczywo mieszane, twarożek kanapkowy,  szynka gotowana, zielony sałata, woda

 

Alergeny: gluten, mleko, kiszonki

 

 

 

Piątek

 

Śniadanie

 

Płatki kukurydziane z mlekiem/

Pieczywo mieszane, masło 82%   , dżem wiśniowy, polędwica drobiowa, marchewka w słupkach

Herbata ,cukier( 5g/250ml)

 

Alergeny: gluten , mleko

Obiad

 

Zupa gulaszowa z ziemniakami

Ryba miruna pieczona ,  ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej ,  

kompot wiśniowy, cukier( 5g/250ml)

 

Alergeny: gluten, jajko, seler, mleko, kiszonki

Podwieczorek

 

Ciasteczka z nasionami , koktajl owocowy na kefirze

 

Alergeny: gluten,mleko