Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

 


JADŁOSPIS
09.04-13.04.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa, bułka kajzerka z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczek, kompot wiśniowy
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Bułka drożdżowa, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Wtorek
Śniadanie: Mleko gotowane, bułka wrocławska z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, pomidor, herbata z cytryną, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, udko w sosie śmietanowo-cebulowym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Budyń czekoladowy, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Mleko gotowane, chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, gulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek gotowany, kompot
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3


Czwartek
Śniadanie: Kakao, bułka z dynią i masłem, twarożek, szynka konserwowa, pomidor
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa grzybowa z makaronem, jajko w płaszczyku mięsnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z jabłkami, kawa z mlekiem
Alergeny: 1, 7

Piątek
Śniadanie: Mleko gotowane, chleb pszenno-żytni z masłem, krem czekoladowy, herbata z cytryną, ser żółty, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa koperkowa, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 4, 9
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem, pieczeń, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

 


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS
16.04-20.04.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, pulpet w sosie, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kompot
Alergeny: 3, 7
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy, wafelki kakaowe
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet w sosie warzywnym, ziemniaki, woda z cytryną
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z własnego wypieku, herbata z dzikiej róży, owoc
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Chleb staropolski z masłem, szynka biała, pomidor, szczypiorek, mleko gotowane,
1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, ogórek kiszony, sok jabłkowy
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem malinowym, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Alergeny: 1,3 4
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy z jabłkiem, ciasteczko kruche
Alergeny: 1, 3

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

 

 

JADŁOSPIS

23.04-27.04.2018r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb razowy z masłem i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Parówka z szynki na ciepło, ketchup, chleb żytni z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Pasta z jajka i szczypiorku, chleb razowy, bułka wrocławska z masłem, kiełbasa drobiowa, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek, kompot
Alergeny: 9
Podwieczorek: Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane
Alergeny: -


Środa
Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem, szynka konserwowa, twarożek, 1/2 pomidora, herbata
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy

w sosie koperkowym, marchewka gotowana, kompot wiśniowy
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka konserwowa, sałata, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Kakao, chleb razowy z masłem, szynka z indyka, ogórek zielony, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami, filet w sosie serowo-śmietanowym, ryż, sałatka z ogórka kwaszonego, kompot
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (własny wypiek), herbata z miodem
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Mleko, chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, placki z jabłkami, kompot
Alergeny: 1, 3
Podwieczorek: Chleb żytni z masłem i pasztetem, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne


JADŁOSPIS
30.04-04.05.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, bułka z ziarnami z masłem, chleb pszenno-żytni, schab pieczony, ser żółty, rzodkiewka, sałata
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Rogal maślany z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata z aronii, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem, jogurt naturalny
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb razowy z masłem, ser żółty, sałata, pomidor
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka
z kwaszonej kapusty, sok wieloowocowy
Alergeny: 1, 4
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy do picia, krążki ryżowe
Alergeny: -

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS
07.05-11.05.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni i kajzerka z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie: Bułka wieloziarnista i wrocławska z masłem, polędwica z piersi kurczaka, sałata, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami drobiowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Budyń czekoladowy, ciasteczka maślane
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Mleko gotowane, chleb razowy z masłem, ser żółty, szynka biała, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Rogal maślany z serkiem homogenizowanym waniliowym, 1/2 banana

Alergeny: 1, 3, 7

Czwartek
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały, parówka z szynki na gorąco, ketchup, kakao, herbata
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, schab gotowany w białym sosie, kasza jęczmienna, buraczek na ciepło, woda z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Galaretka z owocami, ciasteczka biszkoptowe
Alergeny: 1, 3

Piątek
Śniadanie: Rogal z masłem, chleb pszenno- żytni z masłem, twarożek, dżem wiśniowy, kakao, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa kapuśniak, pierogi z serem, jogurt owocowy, kompot
Alergeny: 7, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

JADŁOSPIS
14.05-18.05.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa, bułka kajzerka z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczek, kompot wiśniowy
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Bułka drożdżowa, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Wtorek
Śniadanie: Mleko gotowane, bułka wrocławska z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, pomidor, herbata z cytryną, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, udko w sosie śmietanowo-cebulowym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Budyń czekoladowy, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Mleko gotowane, chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, gulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek gotowany, kompot
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3


Czwartek
Śniadanie: Kakao, bułka z dynią i masłem, twarożek, szynka konserwowa, pomidor
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa grzybowa z makaronem, jajko w płaszczyku mięsnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z jabłkami, kawa z mlekiem
Alergeny: 1, 7

Piątek
Śniadanie: Mleko gotowane, chleb pszenno-żytni z masłem, krem czekoladowy, herbata z cytryną, ser żółty, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa koperkowa, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 4, 9
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem, pieczeń, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

 


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS
21.05-25.05.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, pulpet w sosie, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kompot
Alergeny: 3, 7
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy, wafelki kakaowe
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet w sosie warzywnym, ziemniaki, woda z cytryną
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z własnego wypieku, herbata z dzikiej róży, owoc
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Chleb staropolski z masłem, szynka biała, pomidor, szczypiorek, mleko gotowane,
1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, ogórek kiszony, sok jabłkowy
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem malinowym, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Alergeny: 1,3 4
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy z jabłkiem, ciasteczko kruche
Alergeny: 1, 3

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

 

 

JADŁOSPIS

28.05-01.06.2018r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb razowy z masłem i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Parówka z szynki na ciepło, ketchup, chleb żytni z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Pasta z jajka i szczypiorku, chleb razowy, bułka wrocławska z masłem, kiełbasa drobiowa, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek, kompot
Alergeny: 9
Podwieczorek: Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane
Alergeny: -


Środa
Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem, szynka konserwowa, twarożek, 1/2 pomidora, herbata
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy

w sosie koperkowym, marchewka gotowana, kompot wiśniowy
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (własny wypiek), herbata z miodem
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Mleko, chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, placki z jabłkami, kompot
Alergeny: 1, 3
Podwieczorek: Chleb żytni z masłem i pasztetem, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne