Jadłospis

Data: 25-09-2016

JADŁOSPIS
01.04-05.04.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Zacierki na mleku, kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka i pora, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta rybna z ogórkiem kiszonym, wędlina, papryka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami drobiowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Budyń malinowy, biszkopty, owoc
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty, szynka biała, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z marchewką, groszkiem, zieleniną, ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Rogal maślany z serkiem homogenizowanym waniliowym, 1/2 banana

Alergeny: 1, 3, 7

Czwartek
Śniadanie: Płatki z mlekiem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty, pasemka papryki czerwonej, herbata owocowa, 1/2 mandarynki
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, schab gotowany w białym sosie, kasza jęczmienna, buraczek na ciepło, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Galaretka z ananasem, ciasteczka kruche
Alergeny: 1, 3

Piątek
Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek truskawkowy, herbata z miodem
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa kapuśniak, pierogi z serem, jogurt z owocami, kompot wiśniowy (woda), 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty, kiełbasa żywiecka pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7


Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS
08.04-12.04.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata owocowa, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczek na zimno, kompot porzeczkowy (woda), 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Bułka drożdżowa z brzoskwinią, kawa mleczna
Alergeny: 1, 3, 7

Wtorek
Śniadanie: Płatki na mleku, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasztet drobiowy, pomidor, herbata owocowa, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, udko w sosie śmietanowo-cebulowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Budyń wiśniowy z owocami, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1, 7

Środa
Śniadanie: Musli z mlekiem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, gulasz z mięsa wieprzowego, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, kompot owocowy (woda), 1/2 owocu
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Chleb razowy z masłem śmietankowym, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3


Czwartek
Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek, szynka konserwowa, powidła
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa wielowarzywna, jajko w płaszczyku mięsnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z jabłkami, kawa mleczna
Alergeny: 1, 7

Piątek
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, placki ziemniaczane z cukrem, kompot jabłkowy (woda), mandarynka
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem śmietankowym, pieczeń, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

JADŁOSPIS
15.04-19.04.2019r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, wątroba drobiowa, kasza jęczmienna, surówka z kwaszonej kapusty, kompot (woda)
Alergeny: 3, 7
Podwieczorek: Jogurt z truskawkami, wafelek kakaowy
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet w sosie śmietankowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot wiśniowy (woda), 1/2 pomarańczy
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, herbata z dzikiej róży, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka biała, pomidor, ogórek kwaszony, kawa z mlekiem, 1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, buraczek na ciepło, sok jabłkowy (woda)
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Manna na mleku, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, dżem malinowy, herbata z cytryną, owoc
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot (woda)
Alergeny: 1,3 4
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy z jabłkiem, ciasteczko kruche
Alergeny: 1, 3
Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne


JADŁOSPIS

23.04-26.04.2019r.

Wtorek
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta z jajka i szczypiorku, ser żółty, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek na zimno, kompot porzeczkowy (woda)
Alergeny: 9
Podwieczorek: Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane
Alergeny: -


Środa
Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, jajko gotowane, 1/2 pomidora, herbata
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy

w sosie koperkowym, surówka z pora, ogórka i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, sałata, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 7

Obiad: Barszcz ukraiński, spaghetti z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z miodem
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot (woda)
Alergeny: 1, 3, 4
Podwieczorek: Chleb żytni z masłem i pasztetem wieprzowym, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne