Jadłospis

Data: 25-09-2016

 

JADŁOSPIS I – 14.09-18.09.2020r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, rzodkiewka, sałata,   ½ kiwi
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko w sosie koperkowym, ziemniaki, papryka czerwona, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: ½ rogala maślanego + powidła śliwkowe

Alergeny: 1, 7

Wtorek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, mandarynka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka z mięsa wieprzowego w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż biały, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 7, 9
Podwieczorek: Pudding, 2 biszkopciki
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, polędwica wieprzowa, ogórek kwaszony, sałata, ½ kiwi
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z indyka w panierce, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy (woda),
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, dżem brzoskwiniowy, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7

Czwartek
Śniadanie: Musli z mlekiem, herbata owocowa, bułka z dynią z masłem śmietankowym, szynka biała, twarożek z rzodkiewką, sałata, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami i ciecierzycą, kotlet z jajka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 3, 7, 9
Podwieczorek: Galaretka z owocami, 2 biszkopty

Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty Królewski, szynka drobiowa, ogórek kwaszony, ½ banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, placki z jabłkiem, „Gratka” truskawkowa, kompot malinowy (woda)
Alergeny: 1, 7
Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, pomidor, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS II– 21.09-25.09.2020r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa, ½ banana
Alergeny:  1, 7
Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i papryką, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 4, 7

Wtorek
Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, polędwica z kurczaka, miód, sałata, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami wieprzowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 3, 9
Podwieczorek:  Pudding
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, szynka biała gotowana, pomidor, herbata z cytryną, ½ jabłka
Alergeny: 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z indyka z marchewką, groszkiem i zieleniną, ziemniaki, papryka, kompot jabłkowy (woda)
Alergeny: 1, 9
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z owocami, herbata owocowa

Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Kulki czekoladowe z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata z cytryną, ½ mandarynki
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, pierogi z mięsem, kompot wieloowocowy (woda), jogurt truskawkowy
Alergeny: 1, 3, 7
Podwieczorek: 3 kruche ciasteczka, ½ jabłka
Alergeny: 1, 3 

Piątek
Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, twarożek truskawkowy, herbata z miodem, ½ pomarańczy

Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Zupa grochowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wiśniowy (woda)
Alergeny: 1, 4, 9
Podwieczorek: Kisiel z owocami + 1 wafelek

Alergeny: 1

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne